243972




Onduidelijk blijft welk deel van de subsidie uitgekeerd wordt aan de bewoners
 



Er leeft onder veel inwoners idd het idee als zou de door de gemeente ontvangen subsidie (gedeeltelijk) verstrekt worden aan de inwoners. Dit is niet zo. Vlgs het BioGasProjectTeam is 20% van de begroting (van 14-15 Miljoen euro) gereserveerd voor overheadkosten incl personeelskosten. Dat is een kleine 3 miljoen euro. Verder moet nog een pijpleiding gelegd worden die ook op bijna een miljoen euro geschat is. Blijft maar weinig , 7-8 ton, over van de verstrekte subsidie. Het gat in de begroting van 10 miljoen euro is nog steeds niet gedicht en zal door de deelnemers zelf opgehoest moeten worden.
Het is de bedoeling dat u uw huidige aparatuur kunt blijven gebruiken..
Gezien de expertise binnen het BioGasProjectTeam zou het ons meer geruststellen als we eindelijk een concrete onderbouwing, bij voorkeur van echte ervaringsdeskundigen, van deze wens cq aanname zouden krijgen.
Voldoende Biogas is er zeker niet, daar heeft het BioGasProjectTeam misleidende cijfers gebruikt. Nu er, veel, aardgas bijgemengd moet worden is het heel vreemd en misleidend om beide dorpen straks "aardgasvrij" te verklaren.


































Reacties

Populaire posts van deze blog

656368

801333

32809